09.12.2015 Gustul sărbătorilor în meniul de Crăciun Andy’s Pizza

Sărbătorile se apropie împreună cu meniul de Crăciun Andy’s Pizza

Pizza Calzone

În capitolul „Pizza” de asemenea sunt introduse modificări. Spre exemplu, plăcinta tradiţională italiană (care se aseamănă într-un fel cu plăcintele noastre), care de facto, este o formă închisă de pizza, preparată în formă de semilună. Avantajul principal al pizzei închise constă în faptul, că forma sa originală păstrează toate sucurile şi aromele în interior, deaceea gustul său este mai pronunţat şi mai saturat. Ca variaţie calzone de la Andy’s Pizza o reprezintă reţeta clasică cu şuncă şi caşcaval.

Sosirea iernii întotdeauna se asociază cu un şir de sărbăroti. Şi iată noi am decis să pornim de la această asociere, inventând un meniu special pentru perioada rece a anului. În listă au fost incluse bucatele cele mai săţioase, mai fierbinţi şi mai specifice sărbătorilor de iarnă!

Pulpă coaptă de curcan

Continuând tema alimentaţiei corecte, în capitolul referitor la bucatele calde a apărut o porţie semnificativă de pulpă de curcan, coaptă în sos picant. Carnea de curcan este mai suculentă, decât fileul obişnuit, în afară de aceasta, conţine o mulţime de calităţi nutritive, şi aproape că nu sunt colesterol şi grăsimi! Iar în calitate de garnitură pentru curcan – o salată caldă folositoare din brocoli, rumenită în unt cu cimbru, şi roşii cerry..

SALATĂ OLIVIER CU FILE DE PUI

S-ar părea că puțini dintre noi să rămână uimiți regăsind renumita salată oliver cu file de pui în meniul nostru special. Însă noi am riscat un pic, obţinând, o interpretare foarte interesantă a acestei salate de iarnă. În timpul preparării sale noi am plecat de la combinaţiile de ingrediente tradiţionale, astfel, înlocuindu-le cu unele mai fine, dar într-o interpretare de bază. În loc de salamul obişnuit am folosit file de pui, iar acest rezultat a fost asezonat cu rodii pentru a obține un rezultat cît mai delicios. Încearcă această salată și tu!

Salată din sfeclă fiartă şi brânză de capră

O salată folositoare, simplă şi, concomitant, rafinată. Sfecla dulce este în armonie perfectă cu brânza proaspătă de capră. Gustul său este mai interesant decât caşcavalurile clasice din lapte de vaci, iar gustul acriu subliniază perfect gustul legumelor şi zarzavaturilor. Armonia este completată de nuci măcinate şi un sos „de Anul Nou” foarte suculentă pe bază de suc de portocale.

Tort cu mascarpone şi  cu mandarine

Spre bucuria celor care au grijă de siluetă, meniul de sezon s-a completat cu un „desert pp”. Pandişpanul pentru tortă se prepară după o reţetă originală – fără agenţi de afânare şi aditivi. Umplutura – mandarină în sirop şi cremă fină din caşcaval şi ciocolată, la baza căruia s-a folosit ciocolata naturală albă!

Fă plinul cu dispoziţie de revelion împreună cu Andy’s Pizza!